onsdag 19. oktober 2016

Om ytringsfrihet og kapasiteten til og tenke selv!

Jeg er med i stort sett alt av grupper som vil ha vekk hatefulle ytringer i åpne og lukkede forum... jeg har i dag blitt hengt ut i Mannegruppa Ottar og har derfor også sendt mail til grunnleggeren av gruppen pluss kripos om tilfellet, fordi jeg aksepterer ikke og bli hengt ut fordi jeg er i mot nettmobbing og mobbing generelt!

Det er viktig at dere forstår at vi ikke vil at ytringsfriheten skal krenkes eller at vitser og groviser etc og humor skal gis munnkurv til! Det er alle disse mennene og guttene som legger ut bilder av jenter, av privatpersoner, bloggere eller hvem det enn måtte være- og skriver negativt om dem-som vi ønsker og stoppe. Mobbing er IKKE greit!!!

Dette bildet er rettet til den største gruppa som er imot Mannegruppa Ottar- og de kaller gruppen fiender...

...og dette har jeg svart vedkommende som skriver om ytringsfrihet rettet mot gruppen som vil nettmobbing og hets til livs...jeg lurer på hvordan personen har kommet fram til 5 personer av 40 000 når jeg personlig har sett kommentarer fra flere 100 der inne, pluss alle som da stilltiende ser på uten og gjøre noe...

På skolen lærer vi at står vi i skolegården og ser på at noen blir mobbet, er vi like skyldige som de som mobber...gjelder ikke det nettmobbing også? Si meg, er vi plutselig i verdens største skolegård hvor kapasiteten til og tenke konsekvenser er på en 2-årings stadium? Nok er nok!!! Jeg godtar ikke dette og jeg håper det er tilsvarende 1000-vis av mennesker der ute som tenker slik jeg gjør!

-Ytringsfrihet omhandler retten til å ytre seg og til å gi eller motta opplysninger (informasjonsfrihet), uansett hva slags medium man benytter, og uten innblanding fra myndighetene. Ytringsfriheten omfatter også såkalt negative ytringsfriheter, retten til taushet (i de aller fleste tilfeller har man også rett til å nekte å si noe) og retten til å ikke bli informert om noe man ikke ønsker å vite. I praksis finnes det ingen stater som har en absolutt ytringsfrihet, men den begrenses, for eksempel ved oppfordringer til å begå kriminalitet, rasisme, pornografi, ærekrenkelse og bevisst villedning. Ytringsfriheten reguleres i praksis ikke bare av formelle lover, men også av normer (uformelle lover) og fordeling av ressurser (for eksempel tilgang til medieutstyr).
Ytringsfrihet regnes som en viktig del av et rettssamfunn og grunnleggende for demokratiet.-
Så, hvor er det grunnleggende behovet for ytringsfrihet dekket i at mitt navn blir lagt ut i den gruppen mot min vilje? Hvor er det behovet dekket når man hetser en 13 års gammel jente, en homofil gutt, hele hans familie, unge jenter, kjærester, koner, mødre, tanter...jeg har selv sett disse postene! Jeg har lest hvor dødelig viktig hetsen deres er for demokratiet!
Les straffelovens paragraf 185 og TENK FØR DERE POSTER!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takker til alle som tar seg tid til å kommentere <3